home =>> achtergrond

Welkom bij het muziek project EUMETRIS.

EUMETRIS is een muzikale samenwerking tussen song- en tekstschrijvers en muzikanten Hans Lamboo en Bart van Schoonhoven. Voor ons allebei komt hiermee een lang gekoesterde wens uit: het schrijven, opnemen en uitbrengen van een album met popmuziek. Het album draagt de naam “412nd” (for one second) en verscheen in december 2005. Het bevat 11 gloednieuwe en originele songs, uitgevoerd zoals wij dat graag wilden. We hopen dat onze muziek bij vele anderen in de smaak valt.

Deze website geeft antwoord op vele vragen en biedt de mogelijkheid stukjes van onze muziek te beluisteren. En als het je aanspreekt, kun je het album bestellen!

Waarom EUMETRIS?
Tijdens het brainstormen over een naam voor ons project, suggereerde Bart “For One Second” geschreven als 412nd – een klein stukje uit de tekst van Hourglass, een nummer dat hij schreef over de relativiteit van onze levens ten opzichte van het bestaan van de wereld en het universum. Maar we vonden dat eigenlijk te abstract voor de naam van een groep. Toen Bart het boek Imprimatur aan het lezen was, werd hij geïntrigeerd door de mythe over EUMETRIS, de steen die van dromen profetieën maakt, als hij tijdens het dromen onder je hoofd ligt. Het mystieke idee en concept sprak ons allebei aan, dus het werd EUMETRIS.

Waarom 412nd?
De naam van het album was oorspronkelijk Hourglass. En toen was er die rare week waarin twee dingen gebeurden. Hans ging voor een korte vakantie naar het Griekse eiland Samos; Bart kon de titel 412nd niet loslaten en besloot het idee te registreren. Na zijn vakantie vertelde Hans aan Bart dat hij op Samos een droom had gehad. Op het moment dat Bart liep te peinzen over het al of niet registreren van 412nd, had Hans een droom over het album en dat heette in de droom 412nd. Dat was té toevallig om waar te zijn, dus werd de titel van de CD 412nd.


top